Facelift pentru modelele EQA si EQBUn aspect nou și mai multă inteligență

SUV-urile electrice Mercedes-Benz din clasa compacta au primit un facelift, la 2 ani de la lansare. Noile EQA si EQB au primit imbunatatiri cu privire la estetica, sistemul de infotainment MBUX a fost actualizat la ultima versiune, sistemele de siguranta si asistenta au fost imbunatatite la ultima generatie si, poate cel mai mare plus, autonomia electrica a fost crescuta pana la 560 km WLTP ( EQA 250+) prin optimizarea consumului de energie la doar 14.4-16.4 kWh/100 km. De asemenea, pentru modelul EQB este disponibil ca si optiune carligul tractare cu functie de stabilizare ESP, pentru versiunea cu 5 locuri.

Design exterior usor modificat

Privite la exterior, noile EQA si EQB au suferit mici modificari de design. Panoul frontal de culoare neagra, a fost ,,decorat’’ cu stelute Mercedes-Benz, similare cu cele ale modelelor EQE si EQS. In functie de linia de echipare acestea pot fi de culoare neagra, sau crom. Farurile au fost retusate, si sunt unite de o banda led iluminata. Un alt detaliu modificat, este bara de protectie atat in in fata cat si in spate. Au fost adaugate doua culori noi la exterior: albastru spectral si argintiu high-tech. De asemenea, sunt disponibile si 4 modele noi de jante, cu dimensiuni incepand de la 18 inch si pana la 20 de inch.

Modificari subtile la interior

La interior, noile modele EQA si EQB primesc acum in standard doua ecrane de 10,25 inch. Afisajul a fost revizuit, acum fiind disponibile 3 stiluri de afisaj, si 10 optiuni de culoare.  Volanul a fost actualizat la ultima generatie, si au fost adaugate noi ornamente la interior. Au fost eliminate o multime de submeniuri, interfata fiind mai curata si mai intuitiva. O imbunatatire a fost adusa si asistentului vocal, care este mult mai receptiv.

A 2-a generatie a sistemului de infotainment MBUX

Odata cu actualizarea sistemului de infotainment MBUX la ultima generatie, au fost aduse o multime de noi imbunatariri. Spre exemplu, Apple CarPlay si Android Auto functioneaza direct prin wireless. Pentru variantele echipate cu sistemul de sonorizare optional Burmester, sunetul poate fi auzit intr-o varianta tridimensionala, cu tehnologia Dolby Atmos. Un alt avantaj este posibilitatea de achizitonare a unor functii si servicii direct prin OTA ( over-the-air updates ) in cazul in care acestea nu au fost bifate in momentul configurarii autovehiculului. Spre exemplu, functii precum asistentul activ pentru pastrarea distantei intre autovehicule, Distronic sau Realitatea augmentata, pot fi achizitionate acum direct din aplicatia Mercedes me. Tot ca si servicii Mercedes me, pot fi achizitonate jocuri ( Sudoku, Shuffle Puck, Pairs, Match 3 ), Sound Experience ( Silver Waves, Vidid Flux ) sau functii noi de proiectie pentru faruri.

Sisteme de siguranta de ultima generatie

Ultima generatie a sistemelor de siguranta este disponibila acum si pe noile modele EQA si EQB. Pe langa noua generatie de senzori de parcare, si animatiile de pe display-ul central din momentul parcarii au un effect 3D, oferind o orientare mult mai usoara.  De asemenea, camera multifunctionala a fost imbunatatita. In acest sens, daca pana in prezent, asistentul activ pentru mentinerea benzii de rulare se folosea de franarea unilaterala ( ESP ) pentru a va readuce pe centrul benzii, in prezent acesta intervine prin sistemul de directie, rezultand o manevra de revenire pe centrul benzii mult mai rafinata.

Motorizari si date tehnice

Inginerii de la Mercedes-Benz au reusit sa eficientizeze consumul de energie, rezultand o autonomie marita cu pana la 560 de km autonomie ( WLTP ) pentru modelul EQA 250+. Masurile includ optimizarea aerodinamicii si anvelope optimizate cu rezistenta la rulare redusa. Puterea de incarcare a ramas neschimbata: 11 kW – incarcare normala AC, 100 kW – incarcare rapida DC.

EQA 250
190 CP / 385 Nm / 66,5 kWh capacitate baterie
EQA 250+
190 CP / 385 Nm / 70,5 kWh  capacitate baterie
EQA 300 4M
228 CP / 390 Nm / 66,5 kWh capacitate baterie
EQA 350 4M
292 CP / 520 Nm / 66,5 kWh capacitate baterie
EQB 250+
190 Cp / 385 Nm / 70,5 kWh capacitate baterie
EQB 300 4M
228 CP / 390 Nm /  66,5 kWh capacitate baterie
EQB 350 4M
292 CP / 520 Nm / 66,5 kWh capacitate baterie
ALIAT AUTO S.R.L., Sediu Social/Sediu desfășurare activitate: Tg Mureș, str. Gheorghe Doja nr. 304, jud. Mureș, Nr. înreg. ONRC: J26/265/2000, Obiect de activitate: Comerţ cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone); Întreţinerea şi repararea autovehiculelor; C.U.I. : 12976756; Aviz de funcționare la sediu: nr. 224/23.01.2024