Noua clasa EO noua experienta multimedia

Chiar daca noua clasa E (W214) inca nu a fost lansata, cei de la Mercedes-Benz au dezvaluit cateva detalii de la interior. Din punct de vedere al design-ului au fost imprumutate anumite elemente de la clasa S in combinatie cu cateva componente regasite doar la modelele electrice (EQE si EQS) cum ar fi ecranul Hyperscreen. In ceea ce priveste sistemul de infotainment, noua clasa E va fi echipata cu a 3-a generatie MBUX (Mercedes-Benz User Experience). Acesta dispune de un procesor nou cu performante marite, conexiune 5G pentru un flux de date mult mai rapid, si posibilitatea de a descarca o gama larga de aplicatii multimedia.

,,Vizualizarea sunetului’’ cu lumina ambientala activa

Cu noua iluminare ambientala activa, ocupantii noi clase E pot experimenta sunetul la interior in 3 moduri: muzica sau sunetele din filme pot fi auzite intr-un mod ,,3D (tridimensional)’’ cu tehnologia Dolby Atmos®, pot fi simtite prin traductoarele de sunet ale sistemului de sonorizare premium Burmester® 4D, si de asemenea acum pot fi si ,,vazute’’. Vizualizarea are loc in lumina ambientala activa, care emite niste palpairi in functie de ritm.

Sistem de climatizare THERMOTRONIC cu control digital al aerului

Noua clasa E poate fi echipata optional cu sistemul de climatizare automata THERMOTRONIC. O functie noua a sistemului este controlul digital al aerului. In functie de scenariul de ventilatie dorit, sistemul regleaza automat duzele de ventilatie oferind o experienta de confort imbunatatita. Totusi, daca se doreste duzele de ventilatie pot fi controlate in continuare si manual.

O gama larga de continut multimedia

La baza, noua clasa E este echipata cu a 3-a generatie a sistemului de infotainment MBUX. Acesta este precursorul noii generatii de infotainment de la Mercedes-Benz care va fi denumita MB.OS, si va fi disponibila abia din anul 2024-2025. Pentru prima data, sistemul va permite instalarea unor aplicatii media cum sunt cele de mai jos.

Zync
Este o platforma online de divertisment care ofera continut media prin streaming online. Pana in prezent, au peste 30 de parteneri care va ofera acces la o gama larga de filme, seriale, stiri, jocuri sau canale TV in functie de regiune.

Videoconferinte cu Zoom sau WebEX
Aplicatiile vor putea fi instalate direct in sistemul de infotainment al masinii. Cu camera integrata in plansa de bord, acum veti putea tine videoconferintele direct din interiorul masinii. Conditia bineinteles este ca masina sa fie oprita.

Tik-Tok
Este una dintre cele mai cunoscute platforme cu continut video la ora actuala. Acum va putea fi instalata si utilizata direct din sistemul multimedia al masinii.

Angry Birds
Pentru pasionatii de jocuri, noul sistem de infotainment va pune la dispozitie si cateva instalarea mini-game-urilor regasite si pe smartphone-uri. Unul dintre jocurile preinstalate este binecunoscutul Angry Birds.

Data de lansare si pretul pentru noua clasa E inca nu au fost dezvaluite. Nemtii spun ca acesta va putea fi disponibil de la sfarsitul verii a acestui an.