Noul GLS FaceliftRestilizat si cu un software nou

In urma cu cateva luni, Mercedes-Benz ne prezenta facelift-ul modelelor GLE si GLE Coupe . Acum, a venit si randul fratelui mai mare (GLS), sa primeasca imbunatatiri in ceea ce priveste design-ul exterior si interior, motorizari electrificate (mild-hybrid) dar si un software nou, actualizat.  Imbunatatirile au fost aduse atat pentru motorizarile de baza cat si pentru modelele Mercedes-AMG GLS 63 4MATIC+ si Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC.

Imbunatatiri vizuale la exterior

Din punct de vedere al design-ului exterior, noul GLS Facelift poate fi recunoscut printr-un grilaj total nou. Grila modelului anterior era echipata cu doua lamele pozitionate orizonal, pe cand pe modelul nou avem o grila cu patru lamele in culoarea Silver Shadow. Si bara fata e mai vizibila datorita noilor splittere laterale usor rotunjite. Forma farurilor Multibeam LED a ramas neschimbata, in schimb stopurile LED au o forma noua, accentuate de trei fascicule luminoase. Ca si design exterior, masina poate fi echipata in versiunea Standard sau cu linia sport, AMG.

O combinatie de sportivitate si lux la interior

Similar cu predecesorul sau, noul GLS facelift vine echipat cu sapte locuri in standard. Tapiteria poate fi configurata in doua culori noi la interior si anume Catalana Bej sau Maro Bahia. Gama de ornamente de la interior a fost revizuita iar acum, oramentul din lemn de tei maro, vine in echiparea de baza. Ornamentul Manufaktur cu linii fluide negru piano de pe Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC, este acum disponibil si la modelul de baza. Alte elemente preluate de la varianta Maybach sunt si duzele de ventilatie galvanizate  in culoarea Silver Shadow. Sistemul de telematica a fost actualizat la ultima versiune (NTG 7.0), Apple CarPlay si Android Auto fiind disponibile acum prin conexiune wireless, iar luminile ambientale au fost extinse in mai multe zone la interior.

Functii noi Off-Road

Pe langa design si telematica, noul GLS a primit si cateva imbunatatiri si in zona Off-Road. O noutate este functia ,,capota transparenta’’ in care obstacolele pot fi acum evitate foarte usor atunci cand rulati cu masina pe teren accidentat. Impreuna cu sistemul de camere 360°, in display-ul central va sunt afisate imagini virtuale cu zona de sub capota autovehicului sau cu partea din fata a acesuia. Pentru persoanele care calatoresc mai des pe un teren accidentat, este disponibil si pachetul optional Off-Road Engineering in care este inclus scutul de protectie a motorului si suplimentar garda la sol a autovehiculului este marita cu 30 mm.

Motorizari imbunatatite cu tehnologia Mild-Hybrid

Rand pe rand, toate modelele de la Mercedes-Benz vor fi electrificate cu tehnologia Mild-Hybrid . Este si randul modelului GLS sa primeasca ISG-ul ( generatorul de pornire-integrat ) pe toate motorizarile. (diesel si benzina ). La acceleratiile mai puternice, acesta ofera un boost suplimentar de 20 – 22 cp si 200 – 250 Nm pentru o perioada scurta de timp. Motorizarile disponibile pentru noul GLS sunt urmatoarele:

GLS 450 4MATIC
2999 cm3 / 381 CP / ISG – 20 cp, 200 Nm
GLS 580 4MATIC
3982 cm3 / 517 CP / ISG – 22 cp, 250 Nm
GLS 350 d 4MATIC
2989 cm3 / 269 CP / ISG – 20 cp, 200 Nm
GLS 450 d 4MATIC
2989 cm3 / 367 CP / ISG – 20 cp, 200 Nm
GLS 600 MAYBACH 4M
3982 cm3 / 557 CP / ISG – 22 cp, 250 Nm
GLS 63 AMG 4M+
3982 cm3 / 612 CP / ISG – 22 cp, 250 Nm

Asistenta suplimentara pentru carligul tractare

Toate motorizarile noului GLS Facelift sunt dotare cu tractiune integrala, iar raportul de transmisie este conceput greutati mari, sarcina maxima fiind de 3,5 tone si o greutate a limbii (carligului) de pana la 140 kg. De asemenea, greutatea maxima admisa pentru suportul de bicicleta este de 100 kg. Impreuna cu carligul de tractare, se poate adauga optional si asistentul pentru crestere a manevrabilitatii remorcii. Acesta va ajuta la mersul inapoi cu remorca. Cu ajutorul unui sensor pentru unghiul de rotatie din cuplajul de remorca, asistentul de stabilizare a remorcii montorizeaza unghiul de frangere dintre autovehicul si remorca si il regleaza la o valoare prestabilita. Toate informatiile va sunt afisate in display-ul central al autovehiculului.

ALIAT AUTO S.R.L., Sediu Social/Sediu desfășurare activitate: Tg Mureș, str. Gheorghe Doja nr. 304, jud. Mureș, Nr. înreg. ONRC: J26/265/2000, Obiect de activitate: Comerţ cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone); Întreţinerea şi repararea autovehiculelor; C.U.I. : 12976756; Aviz de funcționare la sediu: nr. 224/23.01.2024