Noul Mercedes-Benz A ClassMercedes A-Class primeste un facelift pentru 2023 impreuna cu un stil actualizat pentru a-l mentine superior competitiei

Mercedes-Benz ne-a prezentat facelift-ul modelului A Class. Deja au trecut aproape 5 ani de la lansarea modelului W/V177, si iata ca asistam la o noua generatie. Exteriorul a suferit mici modificari, iar in ceea ce priveste interiorul, bifam o consola centrala usor modificata, noua generatie de volane si bineinteles ultima generatie a sistemului de infotainment MBUX. Motorizarile raman neschimbate cu mentiunea ca variantele pe benzina dispun acum de generatorul de pornire pe curea (RSG) cu o tehnologie de 48V, care ofera un boost suplimentar la pornire sau la acceleratiile puternice adaugand o putere de 14 CP ( 10 kW ).

Sportiv la exterior, cu modificari subtile

In ceea ce priveste exteriorul, modificarile semnificative au fost aduse in zona frontala. Vederea este dominata de o capota inclinata si accentuata de 2 nervuri. Cu o forma similara cu cea a unui ,,nas de rechin’’, partea frontala este redefinita de un grilaj nou, cu un model de stele ,,Mercedes-Benz’’, iar farurile cu tehnologie LED au fost revizuite. O modificare o primeste si modelul A 35 AMG, care va primi grila AMG ,,Panamericana’’. De asemenea, vor fi disponibile 4 modele noi de jante, iar la exterior vom avea o gama larga de vopsele metalizare/nemetalizate MANUFAKTUR.

MBUX 7 si un design nou al volanului

Primul detaliu vizibil la interior, este noul volan din piele Nappa pe care il regasim si pe modele din clasa medie si mare. Consola centrala a suferit modificari, touch-pad-ul fiind eliminat. O noutate este faptul ca display-ul central de 10,25 inch este in dotare standard, iar panoul de instrumente este inca optional. ( 7,0 inch standard / 10,25 inch optional ). Sistemul de infotainment MBUX a fost imbunatatit la ultima generatie. Pe langa o rapiditate crescuta, sistemul dispune si de o grafica imbunatatita, un asistent vocal si mai inteligent si bineinteles au fost adaugate cateva functii noi, cum ar fi Wireless Apple CarPlay/Android Auto.

Motorizari electrificate

Noul A Class primeste imbunatatiri si in ceea ce priveste motorizarile. Gama de motoare pe benzina cu patru cilindrii in linie a fost electrificata, si acum dispune de transmisia automata DCT cu 7 sau 8 trepte in standard. Acestea au fost echipate cu un generator de pornire pe curea (RSG), cu o tehnologie de 48 de volti, care ofera un boost suplimentar de 14 cai putere, la o acceleratie mai puternica. Pornirea autovehiculului este mult mai silentioasa datorita faptului ca vibratiile au fost reduse, fata de modelele care sunt echipate cu demaroare convetionale.

Plug-in Hybrid: Putere si incarcare crescuta

Tehnologia plug-in hybrid a fost de asemenea imbunatatita pentru modelul A Class. Bateria de inalta tensiune cu o capacitate de 15,6 kWh a ramas neschimbata, insa continutul de energie utilizabila a fost marit si astfel avem si o autonomie imbunatatita pana la 82 de km in regim electric (WLTP). Si puterea motorului electric a fost marita cu 5 kW, astfel avem o putere totala de 80 kW. Ca si incarcare, modelul A 250 e, poate sa incarce in standard cu 3,7 kW, 11 kW optional ( 7,4 kW inainte ), si 22 de kW in curentul continuu (DC), asfel o incarcare de la 10 – 80% poate fi efectuata in doar 25 de minute.

Imbunatatirea sistemelor de asistenta si siguranta

Similar cu ultimele generatii lansate de catre Mercedes-Benz si noul A Class facelift este echipat cu ultima generatie de asistenta 5.0. Asistentul activ pentru mentinerea benzii de rulare este mult mai precis si mai confortabil de controlat, prin utilizarea sistemului activ de directie in detrimental franarii unilaterale. Pilotul parcare, este compatibil acum si cu parcarea longitudinala, iar camera 360° poate randa acum imagini 3D in timp real.

ALIAT AUTO S.R.L., Sediu Social/Sediu desfășurare activitate: Tg Mureș, str. Gheorghe Doja nr. 304, jud. Mureș, Nr. înreg. ONRC: J26/265/2000, Obiect de activitate: Comerţ cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone); Întreţinerea şi repararea autovehiculelor; C.U.I. : 12976756; Aviz de funcționare la sediu: nr. 224/23.01.2024