Schimbarea automata a benzii de rulareDisponibila si in Europa

Odata cu functia de ,,Schimbare automata a benzii de rulare’’, Mercedes-Benz va oferi o imbunatatire a sistemelor de asistenta si siguranta pentru conducerea autonoma nivel 2 pentru Europa, denumita si SAE 2+ in viitor. Lansarea pe piata este programata odata cu introducerea noii clase E ( W214 ). Schimbarea automata a benzii de rulare este acceptata pe autostrazi si drumurile expres care au marcaje rutiere corespunzatoare. Functia este deja disponibila in Statele Unite si Canada pentru modelele C Class, E Class si S Class cat si pentru modelele electrice, Mercedes EQ.

Cum functioneaza schimbarea automata a benzii de rulare ( ALC )?

Functia ALC face parte din Asistentul activ pentru pastrarea distantei intre autovehicule Distronic, cu asistenta activa a directiei. Daca te vei apropia de un autovehicul care ruleaza mai incet decat tine, functia poate initia schimbarea automata a benzii de rulare in intervalul de viteza 80 – 140 km/h. Daca sunt detectate marcajele si exista suficient spatiu pentru manevra de depasire, functia ALC initiaza depasirea automata si revenirea pe aceiasi banda. Deoarece inca discutam de nivelul 2 de conducere autonoma, pentru ca manevra de depasire sa fie efectuata in siguranta, soferul trebuie sa-si tina ambele maini pe volan.

Distronic - Asistentul activ pentru pastrarea distantei intre autovehicule

Pentru nivelul 2 de conducere autonoma ( SAE-LEVEL 2), Mercedes-Benz se bazeaza pe asistentul activ pentru pastrarea distantei intre autovehicule – Distronic, pentru conducerea partial automatizata. Functia poate fi activata pe toate tipurile de drumuri, si este functional pana la aproximativ 210 km/h. O caracteristica speciala a acestuia este urmatoarea: asistentul activ pentru directie este activ pana la 130 de km/h chiar si pe drumurile unde marcajele rutiere nu sunt vizibile sau trasate. Intre timp, Distronic regleaza automat viteza, ajustand distanta fata de autovehiculul din fata si ajuta prin repornirea automata a masinii in ambuteiaje. ( Pilot Stop-and-GO).

DRIVE PILOT – sistemul pentru conducerea autonoma nivel 3 ( SAE-LEVEL 3 )

Cu DRIVE PILOT, Mercedes-Benz ofera primul si singurul sistem din lume cu omologare internationala pentru conducerea autonoma nivel 3. ( SAE-LEVEL 3 ). Acesta poate fi activat numai in anumite situatii, cum ar fi traficul intens sau ambuteiajele si este disponibil doar pe tronsoanele adecvate de autostrada pana la o viteza de 60 de km/h. DRIVE PILOT este disponibil in Germania inca din luna mai 2022, pentru modelele S Class si E Class. De asemenea, Mercedes-Benz este primul producator auto care a primit omologare si in SUA, mai exact in California si Nevada. DRIVE PILOT, va fi disponibil ca si dotare optionala pentru modelele S Class si E Class, incepand cu anul 2024 in SUA.

ALIAT AUTO S.R.L., Sediu Social/Sediu desfășurare activitate: Tg Mureș, str. Gheorghe Doja nr. 304, jud. Mureș, Nr. înreg. ONRC: J26/265/2000, Obiect de activitate: Comerţ cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone); Întreţinerea şi repararea autovehiculelor; C.U.I. : 12976756; Aviz de funcționare la sediu: nr. 13593/03.07.2023