Despre noi

Aliat Auto


Str. Gheorghe Doja nr. 304, 540237 Târgu Mureș
+40 265 253154

Despre noiAliat Auto

24 ani de consecvență

 

Cine suntem?

Compania ALIAT AUTO , componentă a grupului de firme MBO, activează în domeniul auto din România de la începutul anului 2000, având ca domeniu general de activitate “comercializarea, întreținerea și repararea autovehiculelor”.

Nu ne-a fost ușor, dar am reușit!

Pe parcursul anilor ALIAT AUTO a devenit unul dintre cele mai cunoscute și apreciate centre auto, atât pe plan regional cât și pe plan național. Și asta pentru că am investit continuu atât în echipamente cât și în perfecționarea echipei.

Astfel, putem spune că răspundem tuturor standardelor impuse, atât de clienți cât și de mărcile auto din portofoliul nostru.

Conform contractelor de reprezentare semnate, la această oră, ALIAT AUTO este:

  • Centru Autorizat de Vânzări și Service Mercedes-Benz
  • Service Autorizat Maybach & SLR, primul și singurul din România
  • Dealer Autorizat Mercedes-Benz Certified & Used1 (autovehicule rulate Mercedes-Benz)

În cei 24 ani de activitate, ALIAT AUTO a deținut în portofoliu mărci ca: Land Rover, Volkswagen, Dodge, Chrysler, Jeep, Mitsubishi Fuso, Setra, Evobus.

Pe parcursul celor 24 ani firme desprinse din ALIAT AUTO au devenit reprezentanțe de sine stătătoare ale acestor mărci. Astfel, la această oră, ALIAT EXCLUSIVE (reprezentanța Jaguar Land Rover), ALIAT AMS (reprezentanța Volkswagen), ALIAT MOTORS (specializată în comercializarea autovehiculelor rulate) sau ALIAT M&SKI (companie care activează în domeniul asigurărilor) sunt nume de referință pe piața auto din zonă.

Misiune

Misiunea ALIAT AUTO urmărește două obiective principale:

  • Oferirea unei game de produse și servicii auto variate, perfect adaptate cerințelor și exigențelor clienților noștri, în conformitate cu standardele impuse de către producătorii auto.
  • Crearea și păstrarea unei relații de încredere și respect în raport cu toți clienții și partenerii noștri.

Viziune

Viziunea ALIAT AUTO , ca și motto-ul companiei ( “more than cars … eMOTIONs” ), sugerează că dorim să reconfigurăm conceptul clasic de show-room și service auto. Tindem către crearea unui concept original, care pune în centrul eforturilor și atenției noastre CLIENTUL .

Oferim calitate, nu doar prin ceea ce reprezintă mărcile pe care le comercializăm și serviciile brand-urilor pe care le reprezentăm, ci și prin prisma relației pe care o construim cu fiecare client în parte.

Valori

Valorile ALIAT AUTO sunt, de fapt, suma tuturor valorilor impuse de mărcile reprezentate și a celor pe care noi, ca și companie le cultivăm în comunitate, în rândul clienților și al celor cu care interacționăm: competență, disponibilitate, parteneriat de calitate, cordialitate, apreciere si personalizare, corectitudine, respect și principialitate.

Echipa ALIAT AUTO va răspunde întotdeauna cu pasiune, disciplină, respect și integritate. Suntem ALIAT-ul calității prin și împreună cu toți clienții și partenerii noștri.

Momente de referință

2000

Se semnează Actul de Constituire a S.C. A.L.I.A.T. S.R.L.

2001

Se deschide service-ul de camioane Mercedes-Benz.

2003

Se semnează contractele de reprezentare pentru Chrysler, Jeep și Mitsubishi Motors.

2004

Acționariatul este preluat de către grupul de firme MBO.

2005

Se semnează contractul de reprezentare pentru Dodge.

2006

Se deschide cel mai mare show-room din Transilvania, la standarde Mercedes-Benz, Chrysler-Jeep-Dodge și Mitsubishi.

2008

Se semnează contractul pentru întreținere și reparații autobuze Setra și Omniplus.

2009

Se semnează contractul pentru distribuție autovehicule Land Rover.
Se deschide primul service autorizat Maybach & SLR din România.

2010
2011

Locul I în România în rândul Centrelor Autorizate de Service Mercedes-Benz.

2012

Se semnează contractul pentru întreținere și reparații Land Rover.

2013

Se semnează contractul pentru întreținere și reparații autovehicule Volkswagen.

2014

Aliat Auto devine și centru autorizat “Proven Exclusivity” & “Used1” pentru comercializarea autoturismelor și autovehiculelor comerciale ușoare rulate Mercedes-Benz.

2017

Întreaga activitate legată de marca Volkswagen se mută pe cea mai nouă firmă a grupului, ALIAT AMS , care devine astfel reprezentanță Volkswagen..

2024

MAR20X – noul showroom Aliat Mercedes-Benz

MAR20X, un model orientat către client: Arhitectura, utilizarea elementelor media și procesele din showroom sunt privite ca parți integrate ale unui concept unitar. Acestea se completează pentru a construi o experiență în reprezentanță caracterizată prin cea mai bună calitate a mediului în care clienții sunt primiți, procese cursive și consultanță la standardele zilei de astăzi.

Citește mai multe

Parteneriate

De-a lungul anilor, prin brand-urile reprezentate, ALIAT AUTO a avut mai multe parteneriate cu evenimente marcante sau persoane considerate vector de imagine, colaborări care au pus în valoare atât potențialul companiei noastre cât și produsele și serviciile partenerilor noștri.

ALIAT AUTO este partenerul tradițional al Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu-Mureș . În ultimii ani compania a sprijinit Universitatea prin implicarea în organizarea unui mare număr de congrese și conferințe la nivel internațional, dar și financiar, în activitățile sportive susținute de UMF.

ALIAT AUTO este partenerul ediției mureșene a Festivalului Internațional de Film Transilvania .

Anul 2017 a însemnat începutul colaborării cu Tibi Ușeriu , sportivul cunoscut în întreaga lume după câștigarea edițiilor 2015 și 2016 ale Maratonului Arctic.

Datorită acestui parteneriat ALIAT AUTO s-a implicat activ în alte două evenimente legate de numele lui Tibi Ușeriu : Maratonul Maria Theresia, un eveniment creat de Asociația Tășuleasa Social în scopul refacerii drumului care leagă Bistrița de Vatra Dornei și participarea lui Tibi la ediția 2017 a Turului Giganților.

Un alt parteneriat, pe care ni l-am dorit mai mult decât un exercițiu de imagine, este colaborarea cu Transylvanian Barista Academy , singura Academie din Transilvania care pregătește barista.

În luna septembrie 2017 ALIAT AUTO a participat, în calitate de sponsor principal, la Parada Baloanelor cu Aer Cald de la Câmpu Cetății, cel mai cunoscut festival de profil din România.

Primăvara acestui an a marcat prima implicare notabilă a companiei noastre într-un eveniment dedicat fermierilor, organizat de compania DAFCOCHIM .

În anul 2018 am devenit partenerii Andrei.

Este o relație dincolo de coordonatele unui parteneriat, este o prietenie care se întinde pe durata multor ani și care ne onorează, în egală măsură.

Toate aceste parteneriate și, în general, acțiunile de marketing și comunicare la care participăm au ca scop crearea unor link-uri între ALIAT AUTO și potențialii noștri parteneri, legături menite să ridice imaginea tuturor părților implicate și, de ce nu, să creeze relații de business sănătoase, bazate pe respect și profesionalism.

Contact

Aliat Auto

+40 265 253154
office@aliat-auto.ro

ALIAT AUTO S.R.L., Sediu Social/Sediu desfășurare activitate: Tg Mureș, str. Gheorghe Doja nr. 304, jud. Mureș, Nr. înreg. ONRC: J26/265/2000, Obiect de activitate: Comerţ cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone); Întreţinerea şi repararea autovehiculelor; C.U.I. : 12976756; Aviz de funcționare la sediu: nr. 224/23.01.2024