MBUX Hyperscreen sau bijuteria din interiorul noilor modele Mercedes EQ

Noul Hyperscreen cu design impresionant include panoul de instrumente complet digital LCD, displayul central OLED si un ecran OLED pentru pasagerul din dreapta


Str. Gheorghe Doja nr. 304, 540237 Târgu Mureș
+40 265 253154

MBUX Hyperscreen sau bijuteria din interiorul noilor modele Mercedes EQNoul Hyperscreen cu design impresionant include panoul de instrumente complet digital LCD, displayul central OLED si un ecran OLED pentru pasagerul din dreapta

Prezentarea digitala a avut loc la inceputul anului 2021, iar noul ecran de 56’’ urma sa debuteze pe noul model complet electric Mercedes EQS. Cu un design impresionant si o dimensiune de 141 cm, noul Hyperscreen ascunde sub suprafata de sticla 3 ecrane: panoul de instrumente complet digital LCD, display-ul central OLED si pentru prima data la Mercedes-Benz, un ecran pentru pasagerul din dreapta, tot cu tehnologie OLED. Procesul de fabricatie al display-ului este realizat la temperaturi de 650°C.

Putere de procesare impresionanta

Descris de catre cei de la Mercedes-Benz ca fiind „atat creierul cat si sistemul nervos al masinii”, noul MBUX Hyperscreen dispune de performante impresionante: 8 nuclee CPU, o memorie RAM de 24 GB si o rata de transfer de 46.4 GB/sec. De asemenea, in spatele curburii de sticla se ascund 12 actuatoare, pentru feedback haptic in momentul operarii.

Conceptul ,,Zero Layer’’

Acest nou concept, aparut in premiera cu display-ul Hyperscreen, presupune o singura interfata de utilizare, pentru o experienta de utilizare de neegalat. Imaginati-va ca puteti accesa orice meniu principal cum ar fi radio, media, telefonie, incarcare, navigatie, sistemul de climatizare sau oricare dintre functiile favorite direct de pe ecranul principal, nemaifiind nevoie sa le cautati prin alte submeniuri ale sistemului.

Un display doar pentru pasager

Mentionam mai devreme faptul ca, pentru prima data la modele Mercedes-Benz, avem un display doar pentru pasagerului din dreapta. Acesta poate sa-si customizeze continutul dorit printr-un profil, si poate accesa diferite aplicatii independente de display-ul central al masinii. De asemenea, este permis accesul fisierelor media si in timpul condusului. Totusi, daca soferul isi muta privirea catre display, acesta se intuneca intr-o oarecare masura, ca masura de siguranta. In cazul in care scaunul pasagerului nu este ocupat, pe ecran se afiseaza o imagine, care poate fi modificata din sistemul de infotainment.

MBUX Travel Knowledge

O noua functie a sistemului MBUX denumita „Travel Knowledge” este disponibila odata cu aparitia display-ului Hyperscreen. Aceasta functie inteligenta analizeaza datele sistemului de navigatie, traseul selectat, locatia prezenta si imprejurimile si ofera o multime de informatii despre diferite repere interesante, cladiri sau puncte de atractie de-a lungul traseului. De mentionat faptul ca are comenzi vocale care functioneaza in pana la 27 de limbi, dar nu si in limba romana. Spre exemplu, daca treceti pe langa o cladire, puteti intreba asistentul vocal daca va poate ajuta cu mai multe informatii despre aceasta, spunand doar: „Hey Mercedes, what can you tell me about this building?” sau, daca treceti pe langa un restaurant aflat pe partea stanga: „Hey Mercedes, what is the name of the restaurant on the left?”. Informatia va este afisata atat pe display-ul central, cat si rostita de asistentul vocal.

Sugestii personalizate bazate pe inteligenta artificiala

Sistemele de infotainment ofera un numar mare de functii extinse, care, de obicei, necesita mai multi pasi de operare. Pentru a reduce acesti pasi, Mercedes-Benz apeleaza la inteligenta artificiala ,,AI’’. Cum reuseste acest lucru? Ei bine, in primul rand e nevoie sa va creati un profil Mercedes in sistemul de infotainment MBUX. Daca aveti diferite functii favorite, memento-uri sau diferite obiceiuri, sistemul vi le afiseaza intr-un mod proactiv, la momentul potrivit.

Mai jos cateva exemple:

Daca obisnuiti sa apelati o anumita persoana spre exemplu, in fiecare joi dimineata, la un anumit timp, sistemul va va afisa sa apelati persoana respectiva in acea zi a saptamanii, si in acel moment specific al zilei.

Daca soferul unui model EQS foloseste in mod regulat masajul „Hot-Stone”*, sistemul invata acest lucru si sugereaza in mod automat masajul „Hot-Stone” atunci cand temperaturile sunt mai scazute.

Daca folositi in mod regulat functia de incalzire in scaune alaturi de incalzirea in volan, sistemul MBUX, va sugereaza in mod inteligent sa activeze incalzirea in volan, atunci cand activati functia de incalzire in scaune.

Pentru o garda la sol mai inalta, suspensia pe perne de aer „Airmatic” poate fi ridicata prin intermediul sistemului de infotainment MBUX. Daca doriti sa ridicati nivelul suspensiei intr-o anumita zona, sistemul MBUX poate sa memoreze acest lucru automat. Urmatoarea data, cand veti trece prin aceeasi zona, sistemul va sugereaza automat sa ridicati nivelul suspensiei.

Noul display MBUX Hyperscreen, este disponibil ca optiune pentru urmatoarele modele: Mercedes EQS, Mercedes EQE sau Mercedes EQS SUV. Totusi, pentru anumite motorizari cum ar fi Mercedes EQS 580, display-ul este dotare standard.

*Hot-Stone: programul combina caldura și masajul; porneste cu masaj la spate. Suplimentar incep sa se simta puncte de presiune calde, incepand din zona bazinului.

ALIAT AUTO S.R.L., Sediu Social/Sediu desfășurare activitate: Tg Mureș, str. Gheorghe Doja nr. 304, jud. Mureș, Nr. înreg. ONRC: J26/265/2000, Obiect de activitate: Comerţ cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone); Întreţinerea şi repararea autovehiculelor; C.U.I. : 12976756; Aviz de funcționare la sediu: nr. 224/23.01.2024