Noul CLE Coupe 53 AMG 4M+Prima varianta AMG a modelului Coupe

Noul model Mercedes-Benz CLE Coupe, un inlocuitor al modelelor C Class si E Class Coupe a fost lansat si intr-o versiune de inalta performanta a diviziei AMG. Desi, platforma pe care este construit este similara cu cea a modelului C Class, iata ca pentru versiunea CLE Coupe 53 AMG, nemtii aleg o motorizare de 3.0 litri benzina, in detrimetul motorului de 2.0 litri de la Clasa C. Acesta dezvolta o putere de 449 CP si un cuplu de 560 Nm ( cu overboost 600 Nm – 12 secunde ).

Design exterior mai agresiv

In comparatie cu versiunea de baza, noul CLE Coupe 53 AMG, dispune de anumite elemente ale caroseriei cu o tenta mult mai agresiva. Printre aceastea putem enumera, grilajul frontal AMG ( Panamericana ), aripilile evazate fata si spate ale rotilor AMG, capota cu nervuri multiple sau prizele de aer laterale. Sectiunea frontala cu inclinare progresiva ( Shark Nose ) asigura un aspect sportiv si elegant, iar spatele musculos este caracterizat prin suprafete fluide cu tranzitii netede. Farurile cu tehnologie LED sunt standard, optionale fiind farurile dinamice Digital Light cu functii de proiectie. Tot in standard sunt si jantele cu dimensiuni de 19 inch, iar ca si dotare optionala pot fi selectate si dimensiuni mai mari de 20 inch.

O combinatie intre digitalizare si sportivitate la interior

Interiorul noului CLE Coupe ofera echipamente unice, materiale exclusiviste de inalta calitate, cat si un sistem de infotainment MBUX de ultima generatie. Ecranul din spatele volanului de 12,3 inch, display-ul central de 11,9 inch cat si luminile ambientale dinamice disponibile in 64 de culori ofera un aspect atractiv si digitalizat. Scaunele sport pot fi echipate cu tapierie din microfibra dinamica, piele Artico sau piele naturala Nappa. Optional, masina poate fi echipata si cu scaunele AMG Performance, care ofera un suport lateral mai pronuntat decat versiunea de baza.

Motorizare cu 6 cilindrii in linie imbunatatita

Noul CLE Coupe 53 AMG, este echipat cu o versiune imbunatatita a motorului cu 6 cilindrii in linie, M256 de 3.0 litri. Acesta vine cu o camera de ardere mai optimizata, canale de admisie si evacuare reproiectate, injectie optimizata cat si un turbocompresor nou mai performant. De asemenea, este echipat cu un compresor electric suplimentar, care ofera o crestere a presiunii de supraalimentare cu 0,4 bari oferind un cuplu mai mare pana la 560 Nm in functionare continua si 600 Nm in overboost timp de 12 secunde. Viteza de la 0 la 100 km/h poate fi atinsa in doar 4,2 secunde, viteza maxima fiind limitata la 250 km/h. Cu pachetul AMG Driver’s Package insa limita este ridicata la 270 km/h.

A 2-a generatie de mild-hybrid

Motorul de 3.0 litri benzina, este echipat si cu un tehnologia mild-hybrid (ISG), care contribuie la eficienta. Acesta este integrat in carcasa cutiei de viteze, si ofera un boost suplimentar de 23 CP si 205 Nm pentru un scurt timp. De asemenea, acesta preia si anunite functii hibride, cum ar fi recuperarea, schimbarea punctului de sarcina, coasting sau repornirea aproape imperceptibila a motorului in cazul functiei start-stop.

Directie pe punte spate standard

Puntea spate directoare cu un unghi de 2.5 grade este oferita in dotarea standard pentru noul CLE Coupe 53 AMG. Pana la acest grad, rotile din spate se rotesc in directia opusa rotilor din fata la viteze de pana la 100 km/h. ( Variabila in functie de setarea AMG Dynamics ). In acest sens, agilitatea este marita si manevrabilitatea crescuta. Raza de viraj este redusa considerabil la virare sau la parcare. La viteze de peste 100 km/h ( Variabila in functie de setarea AMG Dynamics ), rotile din spate se rotesc paralel cu rotile din fata la un unghi de 0.7 grade, oferind o stabilitate crescuta la viteze mari.

Date tehniceMercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Coupe

Motorizare Motor biturbo pe benzină cu șase cilindri în linie
Cillindree 2.999 cm 3
Putere combinata 330 kW /449 CP
Cuplu motor termic 560 Nm (600 cu boost)
Putere motor electric 17 kW / 23 CP
Cuplu motor electric 205 Nm
Tracțiune Tracțiune integrală variabilă AMG Performance 4MATIC+
Transmisie AMG SPEEDSHIFT TCT 9G
Acceleratie 0-100 km/h 4.2 s
Viteza maxima 250 km/h (optional 270 km/h)
Consum mixt WLPT 9.7 - 9.3 l/100km
Emisii mixte WLPT 220 - 212 g/km
ALIAT AUTO S.R.L., Sediu Social/Sediu desfășurare activitate: Tg Mureș, str. Gheorghe Doja nr. 304, jud. Mureș, Nr. înreg. ONRC: J26/265/2000, Obiect de activitate: Comerţ cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone); Întreţinerea şi repararea autovehiculelor; C.U.I. : 12976756; Aviz de funcționare la sediu: nr. 224/23.01.2024