Noul Mercedes-Benz EQB

Primul SUV electric compact cu pana la 7 locuri


Str. Gheorghe Doja nr. 304, 540237 Târgu Mureș
+40 265 253154

Noul Mercedes-Benz EQBPrimul SUV electric compact cu pana la 7 locuri

La 2 ani dupa debutul modelului GLB, iata ca Mercedes-Benz, ne dezvaluie si omologul electric al acestuia: EQB. Noul EQB, este al 3-lea model complet electric lansat de Mercedes-Benz, dupa modelul EQC si EQA. Acesta este disponibil in prezent in 2 versiuni: EQB 300 4Matic si EQB 350 4Matic. Prima versiune dispune de o putere totala de 228 de cai putere si 390 Nm, iar al 2-lea model are o putere totala de 292 de cai putere si 520 Nm. Ambele modele sunt cu tractiune integrala si au o baterie de inalta tensiune cu o capacitate de 66,5 kWh, care poate atinge o autonomie de pana la 419 km in regimul de testare WLTP. Ulterior, va fi disponibila si o versiune cu tractiune fata, cu o putere de 190 de cai putere si 375 Nm.

Compacta la exterior, spatioasa la interior

Cu o lungime de 4684 milimetri, inaltime de 1667(1672*) milimetri, latime de 1834 milimetri si un ampatament de 2829 milimetrii, autovehiculul se incadreaza in clasa masinilor compacte. Interiorul este spatios, iar volumul portabajului de 495 l pana la 1710 l ( versiunea 5 locuri ) si 465 l pana la 1620 l ( pentru versiunea de 7 locuri ), atinge proportiile unui SUV de clasa medie. Totusi, producatorul german ne recomanda ca ocupantii de pe al 3-lea rand de scaune sa nu fie mai inalti de 165 cm.

*inaltinea de 1672 milimetri – versiunea de 7 locuri

Design progresiv cu elemente EQ

Filozofia de design ,,progressive luxury’’ este reflectata prin elemente precum grila de culoare neagra si steaua Mercedes-Benz pozitionata central. Un element tipic familiei electrice Mercedes-Benz EQ, este banda led din fata si din spate. O banda orizontala din fibra-optica, uneste atat farurile, cat si stopurile. Nuata de culoare albastra vizibila in interiorul farurilor, intareste si mai tare apartenenta la familia Mercedes-Benz EQ. Autovehiculul poate fi configurat cu jante cu diamentrul intre 18 – 20 de inci.

Interior futuristic digitalizat

Caracterul robust de la interior, este subliniat de elemente tubulare de design din aluminiu. Acestea pot fi vizibile in interior, in panoul usii ca si manere, in consola centrala si in zona centrala de pe bord din fata pasagerului. In functie de echipare, optional se pot alege si elemente decorative iluminate in partea frontala de bord a pasagerului. Gurile de ventilatie iluminate, ofera un aspect similar cu cel al motoarelor pozitionate pe aripile unui avion. Pe langa luminile ambientale, design-ul futuristic este accentuat si de cele 2 ecrane complet digitale de 10,25 inci.

MBUX – rapid, intuitiv, sigur

Similar ca si restul modelelor de la Mercedes-Benz, si noul EQB este echipat cu sistemul de infotainment MBUX ( Mercedes-Benz User Experience ). Suplimentar pentru autoturismele electrice si plug-in hybrid, exista un meniu ,,EQ’’, in care se pot configura functiile de preclimatizare, ora de plecare, seta nivelul maxim de incarcare sau configura programele de incarcare. De asemenea, sub forma unor animatii pot fi vizibile atat consumul cat si fluxul de energie. In sistemul de navigatie, autonomia realizabila este afisata sub forma unei arii de acoperire in culoarea verde.

Incarcare AC si DC

Incarcarea autovehicului, poate fi efectuata atat acasa, cat si la o statie de incarcare publica. Puterea de incarcare in curentul alternativ (AC) este de 11 kW, incarcarea completa fiind realizata in aproximativ 6 ore. In curentul continuu (DC), incarcarea completa la o statie rapida poate fi efectuata in doar 35 de minute, puterea maxima de incarcare fiind de 100 kW.

Functie de preclimatizare si pompa de caldura in standard

Pentru un confort suplimentar la interior, modelul EQB, este dotat functia de preclimatizare in standard. Aceasta poate fi activata fie din interior sistemului de infotainment MBUX, fie de la distanta, din aplicatia Mercedes ME. De asemenea, pompa de caldura care ofera o eficienta termica crescuta, prin urmare o autonomie imbunatatita, mai ales pe timp de iarna, este dotare standard.

Asistenta la rulare si siguranta

Nu e de ascuns faptul ca Mercedes-Benz, a fost si este unul dintre principalii inovatori in ceea ce priveste sistemele de asistenta si siguranta, atat pentru sofer, pasageri cat si pentru pentru ceilalti participanti la trafic. Tocmai de accea, Mercedes-Benz EQB, este echipat in standard cu asistenti precum, asistentul activ la franare, asistentul activ pentru mentinerea benzii de rulare sau attention assist. Optional, se poate opta si pentru pachetul de asistenta la conducere, pentru un surplus de siguranta.

Pretul noului model Mercedes-Benz EQB:

In functie de dotarile sau nivelul de echipare dorit, pretul poate varia. De asemenea, modelul Mercedes-Benz EQB este compatibil cu programul Rabla Plus, oferit de statul roman in valoare 51.000 lei.

EQB 250

începând de la

54.040 €

EQB 300 4Matic

începând de la

57.100 €

EQB 350 4Matic

începând de la

59.840 €

*preturile afisate nu includ ecotichetul Rabla Plus