Facelift pentru suv-urile GLA si GLBDouă SUV-uri compacte, o experiență autentică Mercedes-Benz

Mercedes-Benz si-a actualizat toate modele din clasa compacta cu cele mai noi tehnologii si inovatii. Primele modele imbunatatite au fost clasa A si clasa B urmate apoi si de modelul CLA Coupe. Nu in ultimul rand si SUV-urile GLA si GLB au primit un facelift cu cateva noi modificari. Daca modelul GLA este caracterizat printr-un design mai atletic, GLB-ul impresioneaza prin-un spatiu generos la interior. Din punctul de vedere al modificarilor primite, ambele modele au avut mici retusuri la interior si exterior, motorizari electrificate si o generatie noua a sistemului de infotainment MBUX.

Design progresiv cu caracter puternic

Daca noile clase A, B si CLA facelift au primit un grilaj total nou, cu stelule ,,Mercedes-Benz’’, pentru modele GLA si GLB a ramas aceiasi grila diamond, cu mici ajustari. Bara fata a fost modificata si ea, iar spliterele laterale au fost usor rotunjite. Farurile cu tehnologie LED au o forma noua, lumina de zi fiind accentuata de o banda led si 2 linii de lumina de dimensiuni reduse. Si stopurile au fost redesenate, forma lor noua fiind definita de 2 linii led pozitionate orizontal. La exterior a aparut si o culoare noua (albastru spectral) si cateva modele noi de jante cu dimensiuni intre 17 – 20’’.

Noi inovatii la interior

Noile GLA si GLB vin echipate cu scaune confort in standard. Volanul este imbracat in piele iar tapiteria este din piele ARTICO/stofa. Pentru linia Progressive sunt disponibile trei culori la interior: negru, bej Macchiato si gri Sage, iar pentru linia AMG avem atat interior din piele cat si combinatie de piele ARTICO cu microfibra MICROCUT de culoare neagra. In standard, ambele variante vin cu un display central de 10,25 inchi, iar panoul de instrumente are o dimensiune de 7 inchi (optional 10,25 inchi). Sistemul de infotainment MBUX a fost actualizat la ultima generatie (NTG 7.0).

Motorizari electrificate – Mild-hybrid si Plug-in hybrid

Toata gama de motorizari pe benzina a noilor modelelor GLA si GLB a fost electrificata cu tehnologia Mild-Hybrid. Acestea au fost echipate cu un RSG ( Alternator de pornire antrenat de curea ) care ofera un boost suplimentar de 14 cai putere si 150 Nm la acceleratiile mai puternice pentru o durata limitata de timp. Pentru versiunile Plug-in Hybrid, incarcarea in curentul alternativ (AC) a fost crescuta de la 7,4 kW la 11 kW, iar autonomia electrica a fost imbunatatita cu 10 – 15 km, prin noile optimizari aduse bateriei de inalta tensiune. Astfel, cele doua modele pot rula aproximativ 62 – 70 de km in regim pur electric.

Noua generatie pentru MBUX Mercedes-Benz User Experience

Cum spuneam si mai devreme, ambele variante au fost echipate cu ultima generatie a sistemului de intotainment MBUX. Ca si imbunatatiri aduse, putem adauga urmatoarele: o interfata mai simplista si mai rapida decat generatia anterioara, Apple CarPlay si Android Auto utilizabile wireless, un asistent vocal imbunatatit si pentru prima data in clasa compacta, cateva jocuri disponibile optional. ( Sudoku, Shuffle Puck, Pairs sau Match 3).

Sisteme de siguranta imbunatatite

In ceea ce priveste siguranta, Mercedes-Benz a fost tot timpul in top-ul testelor Euro NCAP, inclusiv pentru modelele din clasa compacta cum ar fi GLA sau GLB. Astfel, in standard cele doua modele sunt echipate cu senzori de parcare fata/spate, camera de marsarier, asistent pentru mentinerea benzii de rulare, asistent activ la franare sau asistentul pentru atentie. Optional, clientii pot echipa cele doua modele si cu pachetul de asistenta la conducere, care bifeaza noi asistenti cum ar fi: asistentul activ pentru pastrarea distantei intre autovehicule Distronic, asistentul activ la directie, asistentul activ unghi mort sau sistemul PRE-SAFE®.

ALIAT AUTO S.R.L., Sediu Social/Sediu desfășurare activitate: Tg Mureș, str. Gheorghe Doja nr. 304, jud. Mureș, Nr. înreg. ONRC: J26/265/2000, Obiect de activitate: Comerţ cu autoturisme şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone); Întreţinerea şi repararea autovehiculelor; C.U.I. : 12976756; Aviz de funcționare la sediu: nr. 13593/03.07.2023