Noul model Mercedes-EQ: EQE SUVEleganta si technologia avansata se intalneste cu adaptabilitatea, acesta este noul model de la Mercedes EQ: EQE SUV

Al 4-lea model de la Mercedes-EQ, lansat pe platforma complet electrica EVA 2.0, a fost prezentat la Paris. Este vorba despre EQE SUV. Acesta este disponibil in trei motorizari si anume: EQE 350+ SUV, EQE 350 4Matic SUV si EQE 500 4Matic SUV. De asemenea, vor fi disponibile si 2 motorizari mult mai puternice ale diviziei AMG: AMG-EQE 43 4Matic SUV si AMG-EQE 53 4Matic+ SUV.

Mai scurt, mai ingust, mai dinamic

Comparandu-l cu modelul Mercedes EQE sedan, varianta SUV are dimensiuni mai mici, atat in lungime cat si in latime. EQE SUV, are o lungime de 4863 mm(4964 mm), o latime de 1940 mm(1961 mm) si o inaltime de 1686(1512 mm). Si ampatamentul este ceva mai mic decat cel al sedanului, 3030 mm vs 3120 mm. Un lucru este cert. Motivul pentru care nemtii au ales sa reduca dimensiunile, este pentru a-i creste aerodinamica. In acest sens, modelul EQE SUV are un coeficient aerodinamic de 0,25 Cx, fiind unul dintre cele mai aerodinamice autovehicule din segmentul sau. Spatiul de depozitare din portbagaj este destul de generos avand 520 de litrii.

Design specific modelelor EQ

La exterior, modelul EQE SUV ofera un design sportiv cu un caracter robust, specific deja modelelor EQ. Printre acestea punem enumera, panoul frontal de culoare neagra sau banda LED care uneste cele doua faruri cu lumini digitale. Privit din lateral, noul EQE SUV are o forma usor arcuita, cu o silueta dinamica. Configuratia jantelor este intre 19 si 22 inch. Stopurile au o forma de helix 3D si unite de o banda LED. Interiorul de lux, impreuna cu toate componentele digitalizate de la interior, ofera o atmosfera unica futurista. Elementul principal de la interior este display-ul optional MBUX Hyperscreen, cu o dimensiune de 141 cm. Acesta este compus din 3 ecrane: panoul de instrumente complet digital, display-ul central si un al 3-lea display pentru pasagerul din dreapta.

Bateria de inalta tensiune / Incarcare AC si DC

Toate motorizarile noului EQE SUV, sunt echipate cu o baterie de inalta tensiune cu 10 module a cate 9 kWh, oferind o capacitate totala de 90 kWh. Autonomia modelului EQE SUV poate sa ajunga pana la 590 de km, conform ciclului de testare WLTP.

Timp de incarcare:

  • 8h 30min – 11 kW AC standard (Wallbox)
  • 4h 15 min – 22 kW AC optional ( Wallbox )
  • 40 min – 170 kW DC (statie de incarcare rapida )

Pompa de caldura in standard

Noul EQE SUV, ofera o arhitectura termica sofisticata cu o pompa de caldura in standard. In acest sens, caldura reziduala generata de bateria de inalta tensiune si motorul electric, este folosita pentru a incalzi interiorul. Acest lucru poate reduce drastic consumul de energie folosit pentru sistemul de climatizare, crescand asfel autonomia autovehiculului.

Agilitate si manevrabilitate imbunatatita

In versiunea standard, noul EQE SUV dispune de o suspensie in 4 puncte pentru puntea fata si o suspensie independenta multi-link pentru puntea spate. Datorita acestei configuratii si a ampatamentului ceva mai redus, noul EQE SUV se simte extrem de agil si manevrabil chiar si in configuratia de baza. Optional, autoturismul poate fi echipat cu suspensia pneumatica, Airmatic cu amortizare reglabila. Pentru a creste garda la sol, nivelul autoturismului poate fi ridicat cu 30 mm. Suplimentar, pentru o agilitate si manevrabilitate si mai mare, SUV-ul poate fi echipat optional cu punte spate directoare cu un unghi de 10º (9º versiunile AMG). Aceasta, reduce unghiul de bracare de la 12.3 la 10.5 metri.

Sisteme de asistenta la rulare

In ultimii ani, Mercedes-Benz ne-a prezentat o multime de tehnologii si functii noi, care ofera o siguranta suplimentara soferului si pasagerilor. Chiar si in versiunea de baza, noul EQE SUV este echipat cu o multime de asistenti cum ar fi: Attention Assist, asistentul activ la franare, asistentul activ pentru mentinerea benzii de rulare sau pilot parcare cu camera de marsarier cu asistenta pentru limitarea vitezei. Optional, se poate alege si Pachetul de asistenta la conducere Plus care, aduce functii noi: Asistentul pentru pastrarea distantei Distronic, asistent activ unghi mort, asistentul activ la directie, asistentul activ oprire de urgenta sau PRE-SAFE® PLUS. O functie noua introdusa in premiera pe noul EQE SUV, este asistenta suplimentara la pornirea dintr-o intersectie. Sistemul afiseaza sageti intuitive in panoul de instrumente, pentru a indica din ce directie se apropie traficul transversal. Daca soferul incerarca totusi sa plece, se declanseaza un avertisment vizual si auditiv. Suplimentar, autovehiculul poate fi chiar franat.

Motorizari

EQE 350+ SUV EQE 350 4MATIC SUV EQE 500 4MATIC SUV EQE 43 AMG 4M SUV EQE 53 AMG 4M+ SUV
Tractiune Propulsie spate Tractiune integrala Tractiune integrala Tractiune integrala Tractiune integrala
Putere CP 292 292 408 476 626/687*
Cuplu NM 565 765 858 858 950/1000*

*Boost suplimentar pentru EQE 53 AMG echipat cu pachetul AMG Dynamic PLUS